Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Ομιλία της Ελένης Αυλωνίτου γιά τους «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» στο Εκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο γιά το Παλαί 31-3-2011


κ.. Συνάδελφοι,

Γιά άλλη μιά φορά συνεδριάζουμε σήμερα για το σημαντικό θέμα της πόλης μας, να παραμείνει το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου (Παλαί) «Δημόσιος χώρος Αθλητισμού και Πολιτισμού» και να μην μετατραπεί σε Εμπορικό κέντρο που θα υποβαθμίσει τη πόλη μας οικονομικά, περιβαλλοντικά, κοινωνικά. Εχω την αίσθηση ότι η σημερινή μας συνεδρίαση λαμβάνει χώρα μέσα σ' ένα κλίμα απαισιοδοξίας και ηττοπάθειας ενώ τα αποτελέσματα της μη δημιουργίας του εμπορικού κέντρου μετά από αγώνας μας περίπου 5 χρόνων δεν δικαιολογεί το σημερινό κλίμα.

κ.. Συνάδελφοι,

Τα πράγματα ήταν περισσότερο δύσκολα πριν 5 χρόνια, όταν μετά την υπογραφείσα σύμβαση των Ολυμπιακών ακινήτων με τον όμιλο Χαραγκιώνη γιά τη μετατροπή του Παλαί σε εμπορικό κέντρο, τον Ιούνιο του 2006, η υπόθεση ήταν τελειωμένη γιά τους περισσότερους Γαλατσιώτες. Τότε είμαστε κυριολεκτικά στο σκότος, αφού ούτε τη νομική μας θέση γνωρίζαμε, ούτε το περιεχόμενο της παραπάνω σύμβασης μπορούσαμε να βρούμε, αλλά παρόλα αυτά με τον αγώνα μας ανατρέψαμε τα δρομολογημένα. Σήμερα έχουμε συγκεντρώσει αρκετή εμπειρία στη προσπάθειά μας διεκδίκησης του Παλαί, ώστε τα πράγματα να είναι πιό αισιόδοξα από το κλίμα που θέλουν να μας μεταφέρουν.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά: Στις 23/3/2011 δημοσιοποιήθηκε η ανακοίνωση του κ. Θ. Πάγκαλου από την ηλεκτρονική έκδοση της Ελευθεροτυπίας ότι η ομάδα εργασίας γιά την Αμπεπλοκή Επενδύσεων ξεμπλοκάρισε την επένδυση του ομίλου Χαραγκιώνη γιά το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου. Τόσο απλά. Μαζί με την ανακοίνωση ο κ. Πάγκαλος επισύναψε και την ευχαριστήρια επιστολή του επιχειρηματία που, όπως αναφέρει, είχε καταγγείλει τη σύμβαση, γιατί είχε πλέον απογοητευτεί ότι υπάρχει ελπίδα να υλοποιηθεί η επένδυσή του. Και βέβαια ο πολιτικός κ. Πάγκαλος έδωσε την ανάσα ζωής που χρειαζόταν ο επιχειρηματίας κ. Χαραγκιώνης, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του την υπάρχουσα έννομο και συνταγματική τάξη, καθώς και την αντίθεση της τοπικής, αλλά και της γύρω του δήμου μας κοινωνίας.

κ. Συνάδελφοι, θέλω λοιπόν να επιστήσω τη προσοχή σας στα κάτωθι σημεία που άπτονται των σημερινών εξελίξεων γιά το Παλαί.

1. Στρατηγικές Επενδύσεις
Γιά την υπαγωγή μιά επένδυσης από το σημερινό θεσμικό και νομικό πλαίσιο στο νόμο 3894/2010 που αφορά την επιτάχυνση και διαφάνεια της υλοποίησης Στρατηγικών Επενδύσεων απαιτείται απόφαση Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων, μετά από εισήγηση της Ανωνύμου Εταιρείας «Επενδύστε στη Ελλάδα» ή «Invest in Greece Α.Ε». Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά γιά να ενταχθεί μία επένδυση στις στρατηγικές επενδύσεις του παραπάνω νόμου, σύμφωνα με το άρθρο 1 νοούνται παραγωγικές επενδύσεις που επιφέρουν ποσοτικά και ποιοτικά αποτελέσματα σημαντικής έντασης στην εθνική οικονομία και αφορούν κατασκευή, ανακατασκευή, επέκταση εκσυγχρονισμό υποδομών και δικτύων α) στη βιομηχανία, β) στην ενέργεια, γ) στο τουρισμό, δ) στις μεταφορές και επικοινωνίες, ε) στη παροχή υπηρεσιών υγείας, στ) στη διαχείρηση απορριμάτων ζ) σε έργα υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας κάτω από προϋπο-θέσεις.

Και σας ερωτώ κ. συνάδελφοι, βλέπετε καμμία σχέση στη δημιουργία εμπορικού κέντρου ως επένδυση στρατηγικής σημασίας γιά τη χώρα? Ποιά σχέση έχουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που αναφέρει ο νόμος με την εμπορία και ψυχαγωγία; Θα αναλάβει η Διυπουργική Επιτροπή να σηκώσει το βάρος ότι το mall στο Γαλάτσι είναι στρατηγική επένδυση με ποιοτικά κριτήρια την εμπορία και τη ψυχαγωγία; Και να μην ξεχνάμε ότι η διαδικασία αυτή εισάγεται προς κύρωση και στη βουλή. Εμείς λοιπόν πρέπει να αμφισβητήσουμε τις παραγόμενες υπηρεσίες του εμπορικού κέντρου ότι διαθέτει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που ζητάει ο νόμος γιά να χαρακτηρισθεί η επένδυση στρατηγικής σημασίας.

2. Βοηθητικά και συνοδά έργα
Το άρθρο 9 του ιδίου νόμου αναφέρεται στα βοηθητικά και συνοδά έργα που είναι απαραίτητα γιά την εξυπηρέτηση μιάς στρατηγικής επένδυσης. Για να δούμε τώρα ποιά είναι αυτά τα βοηθητικά και συνοδά έργα για το εμπορικό κέντρο του ομίλου Χαραγκιώνη μέχρι σήμερα. Στο ΦΕΚ 562 της 28-12-2010 διαβάζουμε κατάπληκτοι απόφαση του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων γιά το χαρακτηρισμό του οδικού τμήματος της δημοτικής οδού Βέϊκου από τη διασταύρωση με την οδό Γαλατσίου μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Καποδιστρίου ως οδικό άξονα Εθνικού Επιπέδου γιά την επίβλεψη, έγκριση και παραλαβή μελετών και έργων κατασκευής της μελέτης «σύνδεση με τη Λ. Βεϊκου με το έργο «Μεταολυμπιακή αξιοποίηση Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου σε κέντρο..... εμπορικών χρήσεων». Στο άρθρο 9 του νόμου 3894/2010 γιά τις στρατηγικές επενδύσεις αναφέρεται ότι οι φορείς του Δημοσίου, του ευρύτερου δημόσιου τομέα και οι δημόσιες επιχειρήσεις και Οργανισμοί είναι αρμόδιοι γιά την εκτέλεση βοηθητικών ή συνοδών έργων της στρατηγικής επένδυσης.

κ. Συνάδελφοι,
Είναι γνωστό ότι στα σχέδια του ομίλου Χαραγκιώνη γιά τη μετατροπή του Παλαί σε εμπορικό κέντρο εντάσσεται ένας κόμβος (ίσως και υπόγειος και πανάκριβος) γιά να εξυπηρετεί την πρόσβαση των πελατών του mall που έρχονται από την αντίθετη κατεύθυνση του δρόμου. Γιατί τι άλλο χρειάζεται ένας κόμβος από τη σιγμή που υπάρχει στη περιοχή ήδη πεζογέφυρα. Αποφασίζει λοιπόν ο Υπουργός να δώσει σε έναν δημοτικό δρόμο τα χαρακτηριστικά τύπου Εθνικής οδού, προφανώς γιά να αποφευχθεί η αδειοδότηση του έργου από το Δήμο και να πάει στην αρμοδιότητα του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Τίθεται το ερώτημα, θα καλεσθεί να πληρώσει ο φορολογούμενος λαός ένα τεράστιο ποσόν γιά έναν κόμβο που δεν χρειάζεται παρά μόνο γιά να μην χάσει πελάτες ο κ. Χαραγκιώνης. Επιπλέον, γιά να κατασκευασθεί ένας τέτοιος κόμβος φαίνεται ότι θα φάει κομμάτι του δασικού αναδασωτέου χώρου από τη πλευρά του Αλσους. Πέραν τούτου όμως ο νόμος αναφέρει ότι, η υλοποίηση του βοηθητικού έργου δεν μπορεί να γίνει, εφόσον το κόστος του συνοδού έργου είναι δυσανάλογο υψηλό με το συνολικό κόστος και το στρατηγικό χαρακτήρα της επένδυσης. Θα το ελέγξει κανείς;
Εσείς αντιλαμβάνεστε την οδό Βέϊκου που ενώνει δύο Δήμους ως Εθνικό δρόμο; Παρκαρισμένα αυτοκίνητα που σταθμεύουν γιά να επισκεπτούν τη τοπική αγορά, μαμάδες με μωρά σε καροτσάκια που διασχίζουν τη Βέϊκου. Πως μπορεί αυτός ο δρόμος να χαρακτηρίζεται Εθνικός, δηλαδή ταχείας κυκλοφορίας δρόμο.Αστε που με τον χαρακτηρισμό Εθνικού δρόμου πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να μπουν διόδια!Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ θεωρούν ότι ο Δήμος Γαλατσίου θα πρέπει να προσφύγει άμεσα στη Δικαιοσύνη κατά της Υπουργικής απόφασης που χαρακτηρίζει τη Βέϊκου Εθνικό δρόμο (αριθμ. ΔΜΕΟ/ο/5231/ε/911) (ΦΕΚ 562 της 28-12-2010).

Κατά τα άλλα ο κ. Χαραγκιώνης δήθεν είχε καταγγείλει τη σύμβαση, την ίδια στιγμή που του προωθούν νόμους, που αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας προκειμένου να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα κέρδη γιά τον επιχειρηματία.

3. Δικαστική αρμοδιότητα
Το άρθρο 23 του νόμου 3894 του 2010 αναφέρεται γιά την αρμοδιότητα των δικαστηρίων σε ότι αφορά τις επενδύσεις στρατηγικού χαρακτήρα, γιά τις οποίες εφαρμόζεται η διάταξη του άρθρου 3 του ν. 3886/2010 (ΦΕΚ 173 Α'). Εκεί λοιπόν διαβάζουμε στο άρθρο 3 παρ. 1 ότι αρμόδιο δικαστήριο γιά την εκδίκαση όλων των διαφορών του νόμου αυτού είναι το Διοικητικό Εφετείο. Ομως στη παρακάτω παράγραφο 3 του ιδίου άρθρου διαβάζουμε ότι «διαφορές του νόμου αυτού που αφορούν συμβάσεις παραχώρησης δημοσίων έργων ή υπηρεσιών, συμβάσεις που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της οδηγίας 2004/17 ΕΚ ή συμβάσεις με προϋπολογισμό μεγαλύτερο των 15.000.000 ευρώ, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ εκδικάζονται από το Συμβούλειο Επικρατείας».

Επομένως λοιπόν, όσον αφορά τις νομικές μας διεκδικήσεις, και τη δέσμευσή μας ότι θα ασκήσουμε κάθε δυνατή προσφυγή γιά να παραμείνει το Παλαί «Δημόσιος χώρος Αθλητισμού και Πολιτισμού», θέλω να γίνει απόλυτα σαφές ότι δεν αλλάζει τίποτα και επιβάλλεται να επικαιροποιήσουμε την απόφασή μας γι' αυτό. Ας μην ακούγονται διαφορετικές φωνές γιά τις νομικές μας διεκδικήσεις. Γιατί εάν δεν το κάνει ο Δήμος θα το κάνουν οι πολίτες, με όλο το πολιτικό και ότι άλλο κόστος γιά τις επιδιώξεις της Διοίκησης.

Οργανισμός Ρυθμιστικού σχεδίου Αθήνας

Επιπλέον, είναι ελπιδοφόρο ότι η δημιουργία εμπορικού κέντρου στο Παλαί βρίσκεται σε αντίθεση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τον Πρόεδρο του Οργανισμού του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας κ. Γ. Πολύζο. Στα πλαίσια του νέου ρυθμιστικού σχεδίου γιά την Αθήνα με έτος στόχο το 2020, το οποίον ήδη βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση αναφέρονται τα εξής από τον καθηγητή κ. Πολύζο, σχετικά με τη νέα σχέση μεταξύ εμπορίου και πόλης. Με το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας επιδιώκεται ο περιορισμός στη χωροθέτηση των εμπορικών κέντρων, ανακόπτοντας την υπερσυγκέντωσή τους, ώστε να κατανέμονται ισόρροπα σε όλη την Αττική και να μην υποσκάπτουν τις τοπικές αγορές οδηγώντας αυτές σε μαρασμό.

Βασικό κριτήριο, πέρα από το χωροταξικό, θα είναι και η πρόσβασή τους με τα μέσα σταθερής τροχιάς, ώστε η δημιουργία των εμπορικών κέντρων να μην συνεπάγεται την αύξηση χρήσης αυτοκινήτου.και να περιορίζονται οι μετακινήσεις με αυτοκίνητο. Οσον αφορά το Παλαί απέχει μόλις 1,5 χ.λ.μ. από δύο υπερμεγέθη εμπορικά κέντρα, του Mall Αμαρουσίου και του Golden Hall ενώ με τα τωρινά σχέδια του Μετρό Α.Ε, θα φθάσει το μετρό στο Γαλάτσι η στάση του από το Παλαί θα απέχει πάνω από 800 μ. (στάσεις Τράλλεων -Περισσός). Επομένως με βάση τις αρχές του νέου ρυθμιστικού σχεδίου Αθήνας αποτρέπεται χωροταξικά και συγκοινωνιακά ένα εμπορικό κέντρο στη περιοχή του Παλαί.

κ. Συνάδελφοι, Στις 25 Ιανουαρίου 2011, οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» κατέθεσαν πρόταση σε ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο και ψηφίστηκε ομόφωνα να μην ορίσει εκπρόσωπο ο Δήμος Γαλατσίου στη Γνωμοδοτική Επιτροπή του Ν. 3342, άρθρου 3 γιά το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, καθώς δεν είναι δυνατόν να αποφασίζουμε να προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη, κατά της παραχώρησης του Παλαί και την επακόλουθη μετατροπή του σε εμπορικό κέντρο και την ίδια στιγμή να αποφασίζουμε να στείλουμε εκπρόσωπο στη Γνωμοδοτική Επιτροπή που θα αποφασίζει γιά την αδειοδότηση των εμπορικών καταστημάτων και τη λειτουργία τους στο χώρο της ολυμπιακής εγκατάστασης. Προφανώς, η επιστολή που μας αναφέρατε κ. Δήμαρχε δείχνει πόσο ενοχλήθηκαν από το Υπουργείο, αφού η άρνησή μας μπλοκάρει κατά κάποιο τρόπο την αδειοδότηση της επένδυσης. Αρα πολύ σωστά κάναμε γιά την απόφασή μας αυτή, αφού οι ίδιοι ομολογούν ότι έχουν πρόβλημα, προς τη κατεύθυνση που εμείς επιδιώκουμε γιά το Παλαί και δεν έχουμε κανένα λόγο να το ξανασκεφτούμε, όπως κ. Δήμαρχε μας συνιστάτε να κάνουμε..

κ. Συνάδελφοι, πέρα από τα παραπάνω αναφερόμενα σημεία που θεωρώ ότι μας κάνουν περισσότερο αισιόδοξους στη διεκδίκησή μας, στο σημερινό σχεδιασμό μας για τις άμεσες κινήσεις μας, σχετικά με το Παλαί, οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» καταθέτουν τις προτάσεις τους, όπου θεωρούν ότι πρέπει να περιλαμβάνονται τα εξής:

Συνάντηση με τους Δημάρχους των όμορων Δήμων


Η Διαπαραταξιακή Επιτροπή μαζί με το Δήμαρχο να έρθουν το γρηγορότερο δυνατόν σε επαφή με τους Δημάρχους των όμορων δήμων, προκειμένου να διεκδικήσουμε μαζί το Παλαί γιά διαδημοτική αθλητική, πολιτιστική και ότι άλλη χρήση από κοινού αποφασίσουμε (στέγαση αθλητικών σωματείων κλπ). Πέρα από τα ψηφίσματα των Δημοτικών συμβουλίων των όμορων Δήμων, οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» θεωρούν ότι ο Δήμος Γαλατσίου πρέπει να πάρει τη πρωτοβουλία για την ίδρυση «Διαδημοτικού Συνδέσμου γιά τη χρήση και Λειτουργία του Παλαί».

Ειδικά πρέπει να συναντηθούμε με το Δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη, προκειμένου να ενταχθεί ο Δήμος της Αθήνας στο «Σύνδεσμο για την προστασία και ανάπλαση των Τουρκοβουνίων», καθώς το Παλαί είναι ενταγμένο στη δασική αναδασωτέα περιοχή, ως τμήμα της περιοχής των Τουρκοβουνίων και αποτελεί μέρος του εν δυνάμει μητροπολιτικού πάρκου περιπάτου και αναψυχής, ζωτικό γιά όλο το λεκανοπέδιο. Επιπλέον, ο Δήμος της Αθήνας έχει την εποπτεία του απέναντι του Παλαί Αλσους Βέϊκου και η όποια απαλλοτρίωση μέρους του δρόμου γιά την κατασκευή ανισόπεδου κόμβου αφορά και αυτόν.

Επίσης θα ήταν καλό να συζητηθεί με τους όμορους δήμους μία εμπεριστατωμένη μελέτη με όλα τα οικονομικά στοιχεία γιά την συντήρηση και βιωσιμότητα όλων των χώρων της Ολυμπιακής εγκατάστασης και όχι απλή γνωμάτευση που μέχρι τώρα έχουμε αρκετές για το τι να κάνουμε με τους χώρους του Παλαί.
Πρέπει να έχουμε τα πλήρη οικονομική ανάλυση γιά κάθε τμήμα του και να αφορά την χρήση του, β) κόστη εναλακτικών χρήσεων στα πλαίσια του αθλητικού και πολιτιστικού χώρου, γ) κόστος μετατροπής τους δ) κόστος λειτουργίας και ε) κόστος συντήρησης. Η περιοχή έχει ανάγκη από τέτοιους χώρους και τα σχέδια μελετών πρέπει προωθούνται διαδημοτικά, αφού τουλάχιστον και στο δήμο της Αθήνας και στο δήμο της Ν. Ιωνίας η ανάγκη εξεύρεσης χώρων για τη άθληση των περιοχών αυτών και την προαγωγή του πολιτιστικού τους στοιχείου είναι πολύ μεγάλη. Επομένως πρέπει να σκεπτόμαστε για το Παλαί, τόσο για τη χρήση του, όσο και τη συντήρησή του διαδημοτικά.

Συνάντηση με τη Υπουργό Περιβάλλοντος

Οι ειδικές παρεκκλίσεις από τους ισχύοντες όρους και περιορισμούς δόμησης εγκρίνονται από την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τ. Μπιρμπίλη και θα πρέπει να επιδιωχθεί συνάντηση μαζί της με όλους τους Δημάρχους της περιοχής μας για να εκθέσουν το θέμα και να ζητήσουμε τη στήριξή της.

Συνέντευξη τύπου

Να προετοιμαστεί μία συνέντευξη τύπου καταγγελίας του κ. Θ. Πάγκαλου, όπου χωρίς προφανώς, να έχει ιδέα γιά το φάκελλο του Παλαί το εντάσσει να διαθέτει ποιοτικά χαρακτηριστικά επένδυσης στρατηγικού χαρακτήρα, δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά γιά την αυθαίρετη αυτή επιλογή. Επιπλέον, πρέπει να καταγγελθεί και ο κ. Δ. Ρέππας καθώς η «γελοία» απόφασή του να χαρακτηρισθεί η Βέϊκου Εθνικός δρόμος υποκρύπτει συμφέροντα.
  1. Επικαιροποίηση της απόφασης 89/2007 ή 67/2008 του ΔΣ Γαλατσίου γιά το Παλαίσήμερα, όπου αναφέρονται:

Α. «Να παραμείνει το ΠΑΛΑΙ Δημόσιος χώρος γιά αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, σύμφωνα με το σχεδιασμό του.

Β. Να προχωρήσει ο Δήμος Γαλατσίου σε προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της παραχώρησης του ΠΑΛΑΙ στη κοινοπραξία και μετατροπής του σε εμπορικό κέντρο και κατά τυχόν υπαγωγής του στις στρατηγικές επενδύσεις, χωρίς να πληρεί τις προϋποθέσεις του νόμου. Να προχωρήσει ο Δήμος Γαλατσίου σε κάθε άλλη πρόσφορη νομική ενέργεια ενώπιον των Δικαστηρίων και ενώπιον των αρμοδίων Διοικητικών Αρχών, αμφισβητώντας τη νομιμότητα της παραχώρησης και των επι μέρους διοικητικών πράξεων γιά την υλοποίησή της, εξαντλώντας όλα τα ένδικα μέσα σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να μην μετατραπεί το ΠΑΛΑΙ σε εμπορικό κέντρο».

Γ. Ο Δήμος Γαλατσίου να προσφύγει άμεσα στη Δικαιοσύνη κατά της υπουργικής απόφασης του κ. Δ. Ρέππα (αριθμ. ΔΜΕΟ/ο/5231/ε/911) (ΦΕΚ 562 - 28-12-2010), που χαρακτηρίζει τη δημοτική οδό Λ. Βεΐκου σε Εθνικού επιπέδου, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του ιδιώτη επενδυτή.

  1. Σχεδιασμός κινητοποιήσεων σε περίπτωση που το Παλαί τυχόν εγκριθεί από την Διυπουργική Επιτροπή ως επένδυση στρατηγικού χαρακτήρα.

Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» θεωρούν ότι πρέπει να αποφασιστούν γενναίες μαζικές κινητοποιήσεις, όπως πορεία με κλείσιμο της Βεϊκου ή τα απορριμματοφόρα του Δήμου να κλείσουν την είσοδο του Παλαί. Ομως επιβάλλεται να προετοιμαστούν καλά γιά να έχουν αποτέλεσμα. Να επιδιωχθεί η μέγιστη δυνατή δημοσιογραφική και τηλεοπτική κάλυψη.

Τέλος, θα ήθελα να σας κάνω καθαρό ότι, όποιες προτάσεις ακούγονται ότι ο επιχειρηματίας θα φτιάξει κάποια γήπεδα που θα τα συντηρεί και θα τα δανείζει στο Δήμο να τα χρησιμοποιεί και αυτό να το δεχθούμε με αντάλλαγμα να επιτρέψουμε να γίνει το εμπορικό κέντρο, στην ουσία προδίδουν και υπονομεύουν τις όποιες προσπάθειες κάναμε και κάνουμε μέχρι σήμερα.
κ. Συνάδελφοι,

ο αγώνας για τη διεκδίκηση του Παλαί έχει περάσει σε άλλη φάση. Με τη σωστή στόχευση, καλή προετοιμασία και την ψυχολογική μας πίστη και αντοχή, το Παλαί θα το διεκδικήσουμε και θα το κερδίσουμε. Δεν μπορεί η θέληση τόσων χιλιάδων ανθρώπων να αγνοείται. Στη περίπτωση του Παλαί στο Γαλάτσι, η Ελλάδα της «αρπαχτής» με πρόσχημα τη κρίση, δεν θα δημιουργήσει την ευκαιρία, που κάποια συμφέροντα ονειρεύονται..


Γιά τους «ΠΟΛΙΤΕΣ σε ΔΡΑΣΗ»
Ελένη Αυλωνίτου
Δημοτική Σύμβουλος Γαλατσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου