Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση των Πολιτών σε Δράση για το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου-ΠΑΛΑΙ


Προς: Πρόεδρο και μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου

Από: «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» Αρ. Πρωτ. 9384
Ελένη Αυλωνίτου 28/3/2011
Δημοτική Σύμβουλος Γαλατσίου

Γαλάτσι, 28 Μαρτίου, 2011
ΘΕΜΑ: Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου

κα Πρόεδρε,

Σε άρθρο της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» στις 23-3-2011 είδαμε με έκπληξη, ανακοίνωση του κ. Πάγκαλου ότι ξεμπλοκάρει η επένδυση του κ. Χαραγκιώνη στο Γαλάτσι για τη µετατροπή του Ολυµπιακού Γυµναστηρίου (Παλαί) σε εµπορικό κέντρο και ο επιχειρηματίας τον ευχαριστεί δεόντως γι’ αυτό. Με δεδομένο, ότι η παραπάνω επένδυση έχει μπλοκάρει, όχι για κάποιους γραφειοκρατικούς λόγους, αλλά γιατί οι επιχειρούμενες τροποποιήσεις αντιβαίνουν ευθέως όχι μόνο με το συγκεκριμένο νόμο που διέπει το ακίνητο, αλλά και με συναφείς πολεοδομικές, δασικές αλλά και συνταγματικές διατάξεις.

Στην ανακοίνωση του κ. Πάγκαλου δεν αναφέρονται λεπτομέρειες,, έτσι το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο κ. Πάγκαλος, προσπαθώντας να μας ενημερώσει γιά τις δημόσιες σχέσεις του, ευχαριστώντας δημοσίως τυχόν μελλοντικούς χορηγούς του κόμματός του, μας ανακοινώνει το παραπάνω, χωρίς προφανώς να έχει ασχοληθεί με το φάκελλο της υπόθεσης. Ο κ. Πάγκαλος προφανώς έχει ένα μαγικό ραβδάκι να ξεμπλοκάρει παρόμοιες υποθέσεις, γιατί μόνο με μαγικό ραβδάκι μπορεί κάποιος να ξεμπλοκάρει τέτοια σκανδαλώδη υπόθεση, όταν ο νόμος 3342/05 καθορίζει με σαφέστατο τρόπο ότι:

  1. οι όποιες αλλαγές χρήσεων, πέραν αυτών που δόθηκαν την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων, επιτρέπονται μόνο μέσα στις υπάρχουσες κτηριακές εγκαταστάσεις, (περίπου 36000 m2) ενώ η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του επιχειρηματία προωθεί κατασκευές και στον εναπομείναντα περιβάλλοντα χώρο (περίπου 55000 m2),
  2. προβλέπει υποχρεωτικά τη διατήρηση των αμιγώς αθλητικών τμημάτων των ολυμπιακών ακινήτων, στους οποίους μόνο περιστασιακά επιτρέπονται βραχυχρόνιες εμπορικές χρήσεις ενώ από την ΜΠΕ προβλέπεται η πλήρης και διαπαντός κατάργηση του κυρίως αθλητικού χώρου και η διασκευή του σε μόνιμες εμπορικές χρήσεις,
  3. η κατασκευή τριόροφου υπόγειου πάρκιγκ, υπαίθριων θέσεων στάθμευσης και δύο τσιμεντένιων υπόγειων δεξαμενών υγρών αποβλήτων στο περιβάλλοντα χώρο του ως άνω ακινήτου και δη στη δασική αναδασωτέα έκτασή του, τα οποία αποτυπώνονται στη ΜΠΕ, είναι επίσης προδήλως παράνομα και αντίκειται ευθέως, τόσο στις διατάξεις του νόμου, που επιτρέπει τροποποιήσεις λειτουργιών ρητά µόνο στο εσωτερικό των υφιστάµενων κτηριακών εγκαταστάσεων, όσο και σε συνταγματικές διατάξεις γιά τη προστασία του περιβάλλοντος,

  1. παρομοίως, η τροποποίηση της στέγης, όπου προβλέπεται παράνοµα η χιλιάδων τ.µ. αποξήλωσή της είναι ανακόλουθη µε τις αρχικές προδιαγραφές του κτηρίου.
  2. οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις στα θεσμοθετημένα όρια θορύβου της περιοχής, λόγω πολλαπλασιασμού του κυκλοφοριακού φόρτο από τη δημιουργία του εμπορικού κέντρου, αντιβαίνει βασικές διατάξεις του Ευρωπαϊκού και Ελληνικού δικαίου.

Ολα τα παραπάνω είναι μερικά από τα στοιχεία που αποτύπωσε ο επιχειρηματίας στη ΜΠΕ που κατέθεσε στο Υπουργείο, η οποία απορρίφθηκε ομόφωνα από τη τότε Νομαρχία Αθηνών και που προφανώς με αυτούς τους όρους δε μπορούσε να εγκριθεί νόμιμα από το υπουργείο.

Το γεγονός ότι ο κ. Πάγκαλος ευτελίζει το πολιτικό λόγο σε επίπεδο καφενείου, πέρα από το να μας ψυχαγωγεί δεν μας επηρεάζει, το να θεωρεί όμως ότι θα ξεμπλοκάρει επενδύσεις, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του θεµελιώδεις αλλά και συνταγµατικές διατάξεις της έννοµης τάξης, της χώρας μας, το πράγμα σοβαρεύει.

Για κάθε ενδεχόμενο, το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου, σύμφωνα με τις σχετικά με το Παλαί ομόφωνες αποφάσεις του, μαζί με το λαό του, όταν και εφόσον χρειαστεί, θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για την ανατροπή και ακύρωση παράνομων διοικητικών πράξεων, από τυχόν κυβερνητική αυθαιρεσία και την διεκδίκηση κάθε νομιμότητας.

Στη περίπτωση του Παλαί στο Γαλάτσι, η Ελλάδα της «αρπαχτής» με πρόσχημα τη κρίση, δεν θα δημιουργήσει την ευκαιρία, που κάποια συμφέροντα ονειρεύονται..


Γιά τους «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»
Ελένη Αυλωνίτου
Δημοτική Σύμβουλος Γαλατσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου