Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου γιά το κλείσιμο της ΕΡΤ


Aρ. Πρωτ. 23032
25.6.2013

Προς:  Πρόεδρο και μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου

Από:    Ελένη Αυλωνίτου
           Δημοτική Σύμβουλος Γαλατσίου – Επικεφαλής «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»
                                                                                                                                                                                                                                                        
                                                                                Γαλάτσι, 25 / 6 /2013
 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ Α.Ε.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου καταδικάζει το κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης «Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.» από τη κυβέρνηση με αντιδημοκρατική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που αποτελεί πλήγμα γιά τη δημοκρατία, την ενημέρωση, τον πλουραλισμό και την πολυφωνία του δημόσιου λόγου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου καταδικάζει το αίσχος της μαύρης οθόνης στις δημόσιες τηλεοπτικές συχνότητες, που συνεχίζεται τόσες μέρες παρά την αντίθετη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου καταδικάζει την άρνηση της κυβέρνησης να φέρει το θέμα στη βουλή και την επιμονή της να αποφασίζει και να διατάσσει δικτατορικά γιά κρίσιμα ζητήματα της χώρας και του λαού, παρακάμπτοντας και περιφρονώντας τη νομοθετική και δικαστική εξουσία, καθώς και τη λαϊκή βούληση.

Μπροστά στις συνεχείς απαιτήσεις της τρόϊκας των δανειστών γιά περικοπές σε βάρος του Ελληνικού λαού, η κυβέρνηση θεώρησε ότι βρήκε την ευκαιρία να φιμώσει την πολυφωνία που εξασφαλίζει η δημόσια ραδιοτηλεόραση και να περιορίσει με αυτόν τον τρόπο την ελευθερία του πολιτικού λόγου, που την ενοχλεί.

Με πρόσχημα τις δήθεν υψηλές αμοιβές του προσωπικού, που έχουν υποστεί τις ίδιες περικοπές με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους, η κυβέρνηση επιδιώκει το κλείσιμο ενός δημόσιου φορέα που δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, σε μιά επίδειξη αυταρισμού γιά να κάμψει τη λαϊκή αντίσταση στα μνημόνια. Η προσπάθεια όμως αντιδημοκρατικής επιβολής της κυβέρνησης δεν θα περάσει.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου απαιτεί την άμεση ανάκληση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με κανονικές εκπομπές σε όλες τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συχνότητες, με το πλήρες προσωπικό της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.

Για τους  «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»


Ελένη Αυλωνίτου
Δημοτική Σύμβουλος Γαλατσίου


------------------------------------------------------------------------

Το ψήφισμα αυτό κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου στη συνεδρίαση της 26ης Ιουνίου 2013. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου