Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ομιλία της Ελένης Αυλωνίτου στη συγκέντρωση γιά το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, στις 25 Απριλίου 2013 στην Αγία Βαρβάρα στα Πατήσια


Το να προκαλείς επίτηδες τον θάνατο ενός ανθρώπου λέγεται φόνος. Το να προκαλείς επίτηδες τον θάνατο ενός ολόκληρου λαού λέγεται γενοκτονία. Υπάρχει όμως μιά εξαίρεση στην ορολογία αυτή, όταν οι δανειστές προκαλούν επίτηδες τον θάνατο ανθρώπων γιά να εξασφαλίσουν τους τόκους τους, τότε λέγεται «μνημόνιο». Οι ηθικοί αυτουργοί λέγονται «τρόϊκα» και οι φυσικοί αυτουργοί «κυβέρνηση».

Είναι γνωστό σε όλους ότι το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων καλύπτει άμεσες ανάγκες περίθαλψης ενός εκατομμυρίου ανθρώπων, αφού αποτελεί ένα από τα λίγα νοσοκομεία της δυτικής Αθήνας. Η υποβάθμιση της λειτουργίας του και η αφαίρεσή του από το σύστημα γενικής εφημερίας δεν αποτελεί απλά μιά ενόχληση, αλλά θέτει σε κίνδυνο τις ζωές ανθρώπων. Αυτό όμως δεν ενδιαφέρει την τρόϊκα, δεν απασχολεί την κυβέρνηση, δεν αποτελεί καν ζήτημα άξιο λόγου γιά την Κομισιόν, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ. Το μόνο που τους ενδιαφέρει όλους αυτούς είναι η κατοχύρωση των δανειστών, έστω και με ανθρωποθυσίες.

Σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων οδηγείται σε κλείσιμο διά της συρρίκνωσης από έλλειψη γιατρών. Τεχνητής έλλειψης γιατρών, που τη δημιουργεί επίτηδες η κυβέρνηση με εντολή της τρόϊκας. Υποτίθεται ότι αυτό το έγκλημα αποβλέπει στο «νοικοκύρεμα» των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας. Ποιός νοικοκύρης όμως θα έβλεπε το παιδί του ή τον γονιό του άρρωστο, και θα τον άφηνε να πεθάνει από νοικοκυροσύνη; Ισα ίσα, ένας πραγματικός νοικοκύρης θα έκανε ακριβώς το αντίθετο, πρώτα η υγεία και μετά όλα τα άλλα.

Ετσι βάζουμε τις προτεραιότητές μας εμείς, πρώτα η υγεία. Απέναντί μας έχουμε μιά μικρόψυχη και φοβισμένη κυβέρνηση. Φοβάται την τρόϊκα, φοβάται τα επιχειρηματικά συμφέροντα που τη στηρίζουν, φοβάται τη σκιά της, πάνω από όλα όμως φοβάται τον Ελληνικό λαό! Φοβάται όλους εμάς που είμαστε σήμερα εδώ γιά να διακηρύξουμε αποφασιστικά ότι, δεν θα μπει λουκέτο στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων γιατί εμείς, με τον αγώνα μας, δεν θα το επιτρέψουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου