Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Η πρώτη καταδίκη γιά το Παλαί


Οπως είχαμε πρώτοι καταγγείλει πριν 5 χρόνια, στις 7 Ιανουαρίου 2008 εκδόθηκε από τη Διεύθυνση Οικοδομικού Κανονισμού της Διεύθυνσης Οικοδομικών και Κτιριακών Κανονισμών (ΔΟΚΚ) παράνομη οικοδομική άδεια γιά τη μετατροπή του ΠΑΛΑΙ σε εμπορικό κέντρο της εταιρίας του ομίλου Χαραγκιώνη PARK AVENUE ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ Α.Ε. Μετά τη καταγγελία μας η άδεια ανακλήθηκε από τον τότε αρμόδιο Υπουργό, ενώ ο Δήμος Γαλατσίου άσκησε μήνυση στους υπαλλήλους που την είχαν υπογράψει.

Πριν λίγες μέρες η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό και οι δύο υπάλληλοι καταδικάστηκαν σε 18 μήνες φυλακή. Είναι η πρώτη καταδίκη γιά το σκάνδαλο της παραχώρησης του ΠΑΛΑΙ σε ιδιωτικά συμφέροντα με σκοπό τη δημιουργία εμπορικού κέντρου, που μας δείχνει ότι με την εγρήγορσή μας τα σχέδια του ομίλου Χαραγκιώνη δεν θα περάσουν.

Θέλουμε το ΠΑΛΑΙ δημόσιο χώρο πολιτισμού και αθλητισμού, όπως έχει αποφασίσει δύο φορές ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να το μετατρέψει παράνομα σε εμπορικό κέντρο.

Μπορείτε να δείτε τις λεπτομέρειες της είδησης αυτής στο σχετικό άρθρο που δημοσίευσε ΤΟ ΠΑΡΟΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου