Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

...Σχετικά με το ΠΑΛΑΙ


Παρασκευή, 04 Φλεβάρη 2011


Τα σημερινα ΝΕΑ δημοσιεύουν παρέμβαση της Ελένης Αυλωνίτου,απάντηση σε  άρθρο της εφηµερίδας σχετικά µε την επένδυση του κ. Χαραγκιώνη στο Γαλάτσι για µετατροπή του Ολυµπιακού Γυµναστηρίου σε εµπορικό κέντρο...
 
Ελένη Αυλωνίτου
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Σε άρθρο της εφηµερίδας σας σχετικά µε την επένδυση του κ. Χαραγκιώνη στο Γαλάτσι για µετατροπή του Ολυµπιακού Γυµναστηρίου σε εµπορικό κέντρο επισηµαίνω τα εξής:

Στο άρθρο αναφέρεται ότι η επένδυση έχει παγώσει, καθώς εκκρεµεί απόφαση του ΣΤΕ. Ουσιαστικά, εκκρεµεί µήνυση του Δήµου Γαλατσίου κατά του Χαραγκιώνη και των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Πολεοδοµίας του ΥΠΕΧΩΔΕ για παράνοµη έκδοση οικοδοµικής άδειας, χωρίς µελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Οµως η ως άνω µήνυση δεν επηρεάζει την αδειοδότηση της επένδυσης. Το µεγάλο εµπόδιο βρίσκεται στη µελέτη – του οµίλου Χαραγκιώνη –, η οποία σε πολλά σηµεία της είναι αντίθετη µε τον νόµο για να εγκριθεί ως έχει.

Σηµεία της µελέτης όπως:
1) επέκταση των εµπορικών χρήσεων στον περιβάλλοντα χώρο, 2) κατάργηση του αγωνιστικού χώρου του ολυµπιακού ακινήτου 3) κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ µε επέκταση στον περιβάλλοντα δασικό αναδασωτέο χώρο έρχονται σε πλήρη αντίθεση µε τη κείµενη νοµοθεσία. Πολλές λεπτοµέρειες της µελέτης αντιβαίνουν σε µια σειρά θεµελιωδών αλλά και συνταγµατικών διατάξεων της έννοµης τάξης, ώστε τυχόν έγκρισή τους από το υπουργείο θα καθιστούσε τις διοικητικές πράξεις παράνοµες και άκυρες και θα υπ
οχρέωνε τον Δήµο Γαλατσίου να προσφύγει για την ανατροπή τους.

Το άρθρο αναφέρει επίσης ότι το έργο καθυστερεί λόγω αυθαίρετης κατασκευής της στέγης του ολυµπιακού ακινήτου. Οµως, στο Ολυµπιακό Γυµναστήριο Γαλατσίου επιτρέπονται τροποποιήσεις λειτουργιών ρητά µόνο στο εσωτερικό των υφιστάµενων κτιριακών εγκαταστάσεων. Παρ’ όλα αυτά, ο ανάδοχος προβλέπει παράνοµα αποξήλωση χιλιάδων τ.µ. του εξωτερικού κελύφους του κτιρίου. Η τροποποίηση της στέγης είναι ανακόλουθη µε τις αρχικές προδιαγραφές του κτιρίου.

Η οµόφωνη απόρριψη της περιβαλλοντικής µελέτης του οµίλου Χαραγκιώνη από το Νοµαρχιακό Συµβούλιο Αθηνών είναι ενδεικτική. Εφόσον η µελέτη δεν εγκρίνεται ως έχει, η επένδυση καταντάει ασύµφορη για τον επιχειρηµατία. Οσο πιο γρήγορο γίνει αντιληπτό τόσο το καλύτερο για όλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου