Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ(7/2/11) ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ:"ΠΑΙΔΕΙΑ''


ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
A.Π. 3895
7/2/2011
Προς: Πρόεδρο και μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου
Από: Ελένη Αυλωνίτου
Δημοτική Σύμβουλος Γαλατσίου – Επικεφαλής «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»
Γαλάτσι, 7 Φεβρουαρίου 2011

ΘΕΜΑ: Πρωτοβουλία για την διοργάνωση ημερίδας με θέμα την "ΠΑΙΔΕΙΑ».


κα Πρόεδρε,

Στις 31.1.2011, κατόπιν προσκλήσεως, παρεβρέθηκα στη συνεδρίαση του 6ου Γυμνασίου Γαλατσίου, όπου μετείχε τόσο ο Σύλλογος καθηγητών, όσο κα ο Σύλλογος γονέων και εκπρόσωποι του 15μελούς. Οι διαπιστώσεις γιά τη Παιδεία είναι οδυνηρές. Το Υπουργείο Παιδείας, εφαρμόζοντας τη πολιτική του μνημονίου στην εκπαίδευση, επιδιώκει μιά σειρά αντιπαιδαγωγικών αλλαγών, με στόχο τη περικοπή δαπανών στη παιδεία, γεγονός το οποίον θα έχει συνέπεια την υποβάθμισή της και σε καμμία περίπτωση την ποιοτική αναβάθμισή της.

Μέσα στα πλαίσια αυτά επιδιώκονται οι συγχωνεύσεις σχολείων και η κατάργηση σχολικών μονάδων, με συνέπεια την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα με επιπτώσεις στην μόρφωσή τους και την αύξηση των μαθητών ανά σχολείο στα ήδη κτιριακά προβληματικά σχολεία του Δήμου μας. Μάλιστα, ενώ η αρμοδιότητα αυτή γιά τα θέματα της Παιδείας ανήκει στο Δήμο, προσωρινά μέχρι τη συγκρότηση του Καλλικράτη, η αρμοδιότητα αυτή ανατίθεται στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης!

Δυστυχώς, το Υπουργείο έτσι αντιλαμβάνεται την εκπαιδευτική διαδικασία, ως ένα πρόσθετο βάρος από το οποίο επιθυμεί σταδιακά να αποσυρθεί από τη συνταγματικά κατοχυρωμένη υποχρέωσή του. Γιατί πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς τη μείωση έως και 60% των επιχορηγήσεων γιά τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, τη κατάργηση της πρόσθετης διαδακτικής στήριξης, την κατάργηση του Οργανισμού εκδόσεων διαδακτικών βιβλίων, την κατάργηση των σχολικών επιτροπών το πάγωμα των προσλήψεων και τη μείωση των μισθών των καθηγητών;

Ο Δήμος θα πρέπει να αντιδράσει σε κάθε παράκαμψή του κα να εκδόσει ψήφισμα που να δηλώνει κατηγορηματικά ότι :
  1. δεν συναινεί σε κατάργηση ή συγχώνευση σχολείων
  2. δεν συναινεί σε σύμπτυξη σχολικών μονάδων
  3. θα προσπαθήσει να διεκδικήσει, σε συνεργασία με άλλους δήμους, μεγαλύτερη χρηματοδότηση γιά την βελτίωση της σχολικής υλικοτεχνικής υποδομής.
  4. θα υπερασπιστεί με κάθε μέσον το δημόσιο λειτουργικό και ανθρώπινο σχολείο.

Τα θέματα της Παιδείας είναι πολύ μεγάλα γιά να αντιμετωπιστούν και ο Δήμος στη παραπάνω προσπάθειά του θα πρέπει να έχει τη συναίνεση όλης της τοπικής κοινωνίας.
Ο σύλλογος καθηγητών και Γονέων του 6ου Γυμνασίου Γαλατσίου ζητά από το Δήμο Γαλατσίου να πάρει την πρωτοβουλία και να διοργανώσει ημερίδα ενημέρωσης και πλατιάς συζήτησης για τα θέματα της Παιδείας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της εκπαίδευσης στο Δήμο μας, ώστε να στηρίξουμε τις θέσεις μας με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

Γιά τους «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»
Ελένη Αυλωνίτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου