Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ(7/2/11) ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙ


ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
A.Π. 3894
7/2/2011
Προς: Πρόεδρο και μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου
Από: Ελένη Αυλωνίτου
Δημοτική Σύμβουλος Γαλατσίου – Επικεφαλής «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»
Γαλάτσι, 7 Φεβρουαρίου 2011

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε άρθρο στα ΝΕΑ σχετικά με το ΠΑΛΑΙ


κα Πρόεδρε,

Στις 22/1/11 η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» φιλοξένισε παρουσίαση του επιχειρηματία Χαραγκιώνη και των επενδυτικών του σχεδίων, όπου ανάμεσα στα άλλα αναφέρεται σε θέματα σχετικά με την επένδυσή του στο Γαλάτσι, δηλαδή τη μετατροπή του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου σε εμπορικό κέντρο. Πιό συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «η επένδυση καθυστερεί, εξαιτίας του γεγονότος ότι εκκρεμεί απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έπειτα από προσφυγή των κατοίκων. Μάλιστα, η εταιρεία του προχώρησε σε μείωση της συνολικής επιφάνειας στο υπό δημιουργία Star Dome, προκειμένου να αποφύγει τις αρνητικές εξελίξεις». Επίσης καθυστερεί επειδή «διαπιστώθηκε ότι η στέγη του ολυμπιακού ακινήτου, που κατασκευάστηκε από κρατικό φορέα, είναι αυθαίρετη».

Δηλαδή στο παραπάνω άρθρο έντεχνα και γιά ευνόητους λόγους αποσιωπάται το γεγονός ότι το έργο ουσιαστικά καθυστερε,ί όχι εξ’ αιτίας κάποιας προσφυγής, αλλά εξ’ αιτίας της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την οποίαν αναγκάστηκε να καταθέσει ο επιχειρηματικός όμιλος, μετά από μήνυση του Δήμου Γαλατσίου γιά παράνομη έκδοση οικοδομικής άδειας. Η μελέτη ται δεν μπορεί να εγκριθεί γιατί αντιβαίνει σε μιά σειρά θεμελιωδών αλλά και συνταγματικών διατάξεων της έννομης τάξης, έτσι ώστε οποιαδήποτε έγκρισή της θα ήταν παράνομη και άκυρη. Μέσα σ’ αυτά εντάσσεται και η αυθαίρετη κατασκευή της στέγης, την οποίαν όμως δεν έχει δικαίωμα να τροποποιήσει.

Αποσιωπάται έπίσης το γεγονός ότι ούτε επέκταση των εμπορικών χρήσεων στο περιβάλλοντα χώρο, ούτε κατάργηση του αγωνιστικού χώρου του Ολυμπιακού ακινήτου, τα οποία αποτυπώνονται στη μελέτη, είναι σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία. Ας μην κοροιδευόμαστε λοιπόν, ότι η εταιρεία μείωσε τη συνολική επιφάνεια του υπό δημιουργία «mall», σε χώρο που δεν έχει δικαίωμα να επέμβει.

κα Πρόεδρε, θεώρησα αναγκαίο να στείλω διευκρινιστική επιστολή γιά τα θέματα αυτά, την οποίαν φιλοξένισε η εφημερίδα στις 4/2/11 και την οποίαν σας επισυνάπτω. Το θέμα όμως είναι ότι τέτοιου είδους άρθρα, εκ μέρους του ομίλου Χαραγκιώνη, εάν παραμένουν αναπάντητα από τη πλευρά μας, δημιουργούν ένα προηγούμενο αποδοχής εκ μέρους μας και σε ενδεχόμενο δικαστικό αγώνα μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα, ιδίως μάλιστα όταν τα φιλοξενεί ο τοπικός και ο ηλεκτρονικός τύπος, ώστε να δικαιολογηθούμε ότι δεν είδαμε δεν ακούσαμε...

κα Πρόεδρε, ο αγώνας για τη διεκδίκηση του Παλαί ήταν μέχρι τώρα νομικός και κινηματικός. Σήμερα επιβάλλεται να είναι και επικοινωνιακός και να μην μένουν αναπάντητα τέτοια άρθρα, τα οποία δημιουργούν ψευδείς εντυπώσεις. Προτείνω λοιπόν, το Γραφείο Τύπου του Δήμου να αναλάβει να ερευνά τον Τύπο, να αποδελτιώνει σχετικά με το Παλαί άρθρα και να απαντά όταν πρέπει, αφού λάβει γνώση η νομική σύμβουλος του Δήμου. Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» θα είναι αρωγοί σε όποια τυχόν σχετική βοήθεια χρειαστείτε. Ετσι πραγματικά δείχνουμε ένα μέτωπο αραγές σε όλα τα επίπεδα προ τα έξω, σ’ αυτά που το Δημοτικό μας Συμβούλιο έχει δεσμευτεί «ΠΑΛΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ».

Γιά τους «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»
Ελένη Αυλωνίτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου